Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά, ειδικά για τις πιο κρύες μέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αυτό είναι τα ζεστά, βρασμένα μήλα με μπαχαρικά και μέλι.

Σύμφωνα με τον Αγιουρβέδα η εσωτερική μας φωτιά, μια ενέργεια απαραίτητη για τη λειτουργία της πέψης, το πρωί που ξυπνάμε είναι πεσμένη. Φανταστείτε ένα τζάκι που καίει για ώρες αλλά χωρίς ξύλα στη φωτιά και η φλόγα έχει αποδυναμωθεί. Κάπως έτσι μπορούμε να παρομοιάσουμε την εσωτερική μας φωτιά όταν ξυπνάμε μετά τον βραδυνό μας ύπνο.

Για να ‘ξυπνήσουμε’ σιγά σιγά αυτή την ενέργεια της εσωτερικής μας φωτιάς χρειάζεται να δώσουμε στον εαυτό μας κάτι εύπεπτο και ζεστό. Τα βρασμένα μήλα που έχουν μαλακώσει σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά είναι το ιδανικό πρωινό.

Τι θα χρειαστείτε:hbm_stewed apples with spices_ayrveda recipe

3 μήλα ή 2 μήλα και 2 αχλάδια

1 αστεροειδή γλυκάνισο

1 ξυλάκι κανέλας

3 γαρύφαλλα

1κγ τζίντζερ σε σκόνη

1-2κγ μέλι

Πως να τα φτιάξετε:

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομματάκια τα φρούτα. Βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι με νερό που θα τα καλύψει μέχρι τη μέση (περίπου 1 κούπα νερό) και προσθέστε όλα τα μπαχαρικά. Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα κομμάτια των μπαχαρικών και σερβίρετε τα φρούτα μαζί με το νερό που έχει μείνει. Βάλτε το μέλι και απολαύστε τα ζεστά!