Ο διαλογισμός Nadabrahma του OSHO είναι εμπνευσμένος από μια παλιά Θιβετιανή τεχνική που παραδοσιακά γινόταν νωρίς το πρωί. Ο Nadabrahma φέρνει αρμονία σε όλη σου την ύπαρξη και μπορείς να τον κάνεις οποιαδήποτε ώρα της μέρας, μόνος σου ή σε ομάδα, με άδειο στομάχι και να φροντίσεις τουλάχιστον για 15 λεπτά μετά τον διαλογισμό να παραμείνεις σε ησυχία, αποφεύγοντας άλλες δραστηριότητες.

Ο διαλογισμός Nadabrahma συνοδεύεται από μουσική ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τη διαδικασία και να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του κάθε σταδίου.

Διαρκεί μία ώρα και αποτελείται από 3 στάδια.

1ο στάδιο – Ήχος Μμμμμ (διάρκεια 30 λεπτά)

Κάθησε χαλαρά με τα μάτια κλειστά και τα χείλη ενωμένα. Άρχισε να κάνεις τον ήχο “μμμ” αρκετά δυνατά ώστε να ακούγεσαι δημιουργώντας μια δόνηση σε όλο σου το σώμα. Φαντάσου πως γίνεσαι ένα άδειο δοχείο ή ένας άδειος σωλήνας που γεμίζει μόνο από τις δονήσεις του ήχου “μμμ”. Θα έρθει μια στιγμή όπου ο ήχος “μμμ” θα γίνεται από μόνος του και εσύ θα γίνεις ο ακροατής. Άφησε την αναπνοή ελεύθερη να γίνεται από μόνη της και μπορείς να αλλάζεις την ένταση του ήχου “μμμ” ή να κινείς το σώμα σου απαλά και αργά αν το νιώθεις.

2ο στάδιο – Κίνηση με τα χέρια (διάκρεια 15 λεπτά)

Το 2ο στάδιο του διαλογισμού χωρίζεται σε δύο μέρη από επτάμιση λεπτά το καθένα. Στο πρώτο μισό κίνεισαι τα χέρια σου με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα πάνω σχηματίζοντας κύκλους προς τα έξω. Ξεκινώντας και με τα δύο χέρια μπροστά από τον αφαλό κίνησέ τα μαζί προς τα μπρος και μετά άνοιξέ τα στο πλάι, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, σχηματίζοντας κύκλους που καθρεφτίζονται. Η κίνηση των χεριών πρέπει να είναι τόσο αργή που ανα στιγμές να μοιάζει σαν να μην υπάρχει καθόλου κίνηση. Νιώσε πως δίνεις ενέργεια προς τα έξω, στο σύμπαν.

Στο δεύτερο μισό θα συνεχίσεις τους κύκλους αλλάζοντας την κατεύθυνση και γυρνώντας τις παλάμες να κοιτούν προς τα κάτω. Τώρα τα χέρια θα ξεκινάνε μπροστά από τον αφαλό και θα ανοίγουν πρώτα στο πλάι σχηματίζοντας δυο μεγάλους κύκλους που συναντιούνται μπροστά καθώς τα χέρια κλείνουν και έρχονται μαζί προς τον αφαλό. Νιώσε πως παίρνεις ένεργεια μέσα σου. Όπως και στο 1ο στάδιο επέτρεψε οπιαδήποτε απαλή και αργή κίνηση του σώματος νιώθεις πως θες να κάνεις.

3ο στάδιο – Χαλάρωση (διάρκεια 15 λεπτά)

Κάθησε ή ξάπλωσε. Μείνε ακίνητος σε απόλυτη ησυχία.