Ο διαλογισμός Mandala του OSHO είναι ένας έντονος διαλογισμός που δημιουργεί έναν κύκλο ενέργειας και βοηθάει στο κεντράρισμα. Διαρκεί μία ώρα και αποτελείται από 4 στάδια.

Ο διαλογισμός Mandala συνοδεύεται από μουσική ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τη διαδικασία και να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του κάθε σταδίου.

1ο στάδιο – Τρέξιμο (διάρκεια 15 λεπτά)

Με τα μάτια ανοιχτά κάνε επιτόπου τρέξιμο, ξεκινόντας αργά και σταδιακά αυξάνοντας ένταση και ταχύτητα. Φέρνε τα γόνατα όσο πιο ψηλά μπορείς. Αναπνέοντας βαθιά θα κινηθεί η ενέργεια μέσα σου. Γύρνα προς τον τοίχο και κοίτα σε ένα σημείο σταθερά στο ύψος των ματιών. Ξέχνα το νου και ξέχνα το σώμα. Απλά τρέξε!

2ο στάδιο – Κάθισμα (διάρκεια 15 λεπτά)

Κάθισε κάτω με τα μάτια κλειστά και το στόμα ελαφρώς ανοιχτό και χαλαρό. Απαλά κούνα το σώμα από την μέση, άφησέ το να ταλαντεύεται όπως η καλαμιά που την φυσάει ο άνεμος. Νιώσε σα να σε φυσάει ο άνεμος αριστερά – δεξιά, μπρος – πίσω, γύρω γύρω. Αυτό θα φέρει την αφυπνισμένη σου ενέργεια στο κέντρο του αφαλού.

3ο στάδιο – Κίνηση των ματιών (διάρκεια 15 λεπτά)

Ξάπλωσε στο πάτωμα ανάσκελα και με ανοιχτά τα μάτια και το κεφάλι σταθερό και άρχισε να περιστρέφεις τη ματιά σου στη φορά των δεικτών του ρολογιού. Κάνε την περιστροφή μεγάλη, φτάνε την ματιά σου στην άκρη των ματιών σαν να παρακολουθείς τον δείκτη δευτερολέπτων ενός μεγάλου ρολογιού. Κίνησέ τα όσο πιο γρήγορα μπορείς. Σε αυτό το στάδιο το στόμα πρέπει πάλι να παραμείνει ελαφρώς ανοιχτό και χαλαρό.  Και η αναπνοή απαλή και ισορροπημένη. Έτσι θα επικεντρωθεί η ενέργεια στο κέντρο του “τρίτου ματιού”, στο σημείο ανάμεσα από τα φρύδια.

4ο στάδιο – Χαλάρωση (διάρκεια 15 λεπτά)

Κλείσε τα μάτια και παρέμεινε ακίνητος.