Ο διαλογισμός Devavani του OSHO είναι ένας διαλογισμός που προσφέρει βαθιά χαλάρωση. Διαρκεί μία ώρα και αποτελείται από 4 στάδια.

Ο διαλογισμός Devavani συνοδεύεται από μουσική ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τη διαδικασία και να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του κάθε σταδίου.

Ο διαλογισμός αυτός γίνεται με κλειστά τα μάτια καθ’ όλη τη διάρκεια. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αλλά εάν γίνει το βράδυ πριν ξαπλώσεις, επειδή χαλαρώνει πολύ τον υποσυνείδητο νου, θα ακολουθήσει βαθύς, ξεκούραστος ύπνος.

1ο στάδιο – Ήσυχο κάθισμα (διάρκεια 15 λεπτά)

Κάθισε ήσυχα με τα μάτια κλειστά ακούγοντας την απαλή μουσική.

2ο στάδιο – Ήχοι χωρίς νόημα (διάρκεια 15 λεπτά)

Άρχισε να βγάζεις απαλούς ήχους που δεν βγάζουν νόημα, όπως για παράδειγμα λα λα λα και συνέχισε με ό,τι παρόμοιους ήχους σου έρχονται. Επέτρεψε τους ήχους να είναι από ένα σημείο του νου που λειτουργούσε όταν ήσουν παιδί, πριν μάθεις λέξεις να μιλάς. Άφησε έναν απαλό τόνο συζήτησης να βγαίνει. Μην κλάψεις ή φωνάξεις. Μη γελάσεις.

3ο στάδιο – Latihan (διάρκεια 15 λεπτά)

Σήκω πάνω συνεχίζοντας να μιλάς με ήχους δίχως νόημα και επέτρεψε στο σώμα να κινηθεί απαλά σε αρμονία με τους ήχους αυτούς. Αν το σώμα είναι χαλαρό οι λεπτοφυής ενέργειες θα δημιουργήσουν ένα Latihan – μία αυθόρμητη κίνηση που θα είναι έξω από τον έλεγχό σου.

4ο στάδιο – Χαλάρωση (διάρκεια 15 λεπτά)

Ξάπλωσε κάτω. Μείνε σε ησυχία, ακίνητος.