Ο διαλογισμός Στροβιλισμού του OSHO είναι εμπνευσμένος από την αρχαία πρακτική στροβιλισμού των Σούφι. Ενώ όλο σου το σώμα κινείται εσύ παραμένεις ακίνητος παρατηρητής στο κέντρο. Διαρκεί μία ώρα και αποτελείται από 2 στάδια.

Ο διαλογισμός Whirling (στροβιλισμός) συνοδεύεται από μουσική ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τη διαδικασία και να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του κάθε σταδίου.

Για τον διαλογισμό αυτό προτείνεται να είσαι με άδειο στομάχι, χωρίς φαγητό ή ποτό τουλάχιστον τρεις ώρες, ξυπόλητος και να φοράς χαλαρά, άνετα ρούχα.

1ο στάδιο – Στροβιλισμός (διάρκεια 45 λεπτά)

Άρχισε να στροβιλίζεσαι στο ίδιο σημείο γυρίζοντας με τη φορά του ρολογιού. Κράτα το δεξί χέρι ψηλά με την παλάμη να κοιτάει πάνω και το αριστερό χαμηλά με την παλάμη να κοιτάει κάτω. Αν νιώθεις άβολα γυρνώντας με τη φορά των δεικτών του ρολογιού μπορείς να στροβιλιστείς στην αντίθετη κατεύθυνση. Άφησε το σώμα μαλακό και κράτα τα μάτια ανοιχτά, χωρίς να εστιάζεις ώστε οι εικόνες γύρω σου να είναι θολές. Τα πρώτα 15 λεπτά στροβιλίσου αργά ενώ για την επόμενη μισή ώρα άρχισε σταδιακά να αυξάνεις ταχύτητα μέχρι να σε κυριεύσει ο στροβιλισμός. Γίνε μια δίνη ενέργειας. Στην περιφέρεια θύελα κίνησης αλλά ο παρατηρητής στο κέντρο σιωπηλός και ακίνητος.

2ο στάδιο – Ξεκούραση (διάρκεια 15 λεπτά)

Ξάπλωσε – πέσε μπρούμητα στο πάτωμα ώστε ο αφαλός σου να κάνει επαφή με τη γη. Κράτα τα μάτια κλειστά και παρέμεινε σε ησυχία. Νιώσε το σώμα σου να ενώνεται μετη γη, όπως το μικρό παιδί ακουμπά στο στήθος της μητέρας.

Αν νιώθεις άβολα ξαπλωμένος μπρούμητα τότε ξάπλωσε ανάσκελα.

Μετά τον διαλογισμό μείνε σε ησυχία, χωρίς δραστηριότητα για όσο περισσότερο μπορείς.